Novosti

Javnozdravstvena akcija, prevencijom do zdravlja

13.03.2023Javnozdravstvena akcija, prevencijom do zdravlja

 

Patronažne medicinske sestre iz zdravstvene stanice Gajnice u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „dr Andrija Štampar“  i Mjesnim odborom Gajnice organizirale su  10.03.2023. preventivnu mobilnu mamografiju  za 22 žene  s ciljem ranog otkrivanja raka dojke.

Radi velikog interesa za preventivnu akciju dogovorena su još dva termina 02. i 04.05.2023. vremenu od 09-12 sati.  Mobilna mamografija  se  provela i provoditi će se na lokaciji  Doma zdravlja Gajnice- Gandhijeva 5.

Zadovoljstvo nam je, što su patronažne sestre  uspjele potaknuti velik broj žena na preventivni pregled kao i na podizanje svijesti o važnosti redovitih samo pregleda dojki. Naše sugrađanke usvajanjem navika samo pregleda i redovitih preventivnih pregleda preuzimaju brigu o vlastitom zdravlju i odgovornost kako osobnu tako i prema svojim obiteljima.

Uprava Doma zdravlja zajedno sa službom patronaže i nadalje će poticati suradnju na interdisciplinarnoj i Inter sektorskoj razini te kroz preventivne postupke i akcije doprinositi  kvaliteti života stanovnika i lokalne zajednice kao cjeline.

 

Uprava Doma zdravlja